HTML

Gézengúzok

Utazás babával, kisgyerekkel, egyedi bébicuccok, hétköznapi élet, programok, felfordulás a Gézengúzoknál... Az 1-2. Gézengúz(ok) Barnus és B'anka, 3. és egyben az igazi Gézengúzok a munkám - www.gezenguzok.hu

Friss topikok

2010.05.01. 21:58 gezenguzok

Sástói kalandpark május 1-jén

Egy hirtelen ötlettől vezérelve, ma Sástóra hajtottunk. Délben indultunk, a kölkök nagy örömére egy nem túl romantikus, McDonald's ebéddel indítottunk a kocsiban. 
13.20-kor már a sástói kalandparkban voltunk - www.matrabob.hu. (Az út igen egyszerű, az M3-ason Gyöngyös keletig, aztán Mátrafüred felé, ahonnan néhány kilométer után meg is érkezünk.)

Leparkoltunk, és első nekifutásra a légvárnál kezdtünk (7 perc 450 forint). Kétségtelen, hogy a kölkök élvezték, de egy III. osztályú vurstliban nagyobb szokott lenni.

 

Itt még több, gyerekeknek való elem is található, bungy, kalandpark, kis quadpálya.

Eztán quadozni próbáltunk, de itt némi akadályba ütköztünk; kisgyerek csak kísérővel mehet (ez oké), de csak helyi emberrel. Barni még ebbe is belement volna, de amikor meglátta, hogy az előtte lévő kis kolléga fejére úgy paszírozzák a bukót, ennél a résznél megakadt, tudva, hogy a feje be van kötve, és egy hete sincs, hogy a sebészeten ragasztották össze. Szóval a szűknek tűnő sisak, jelen helyzetben, elriasztotta a kölkömet... Amin csodálkoztam, hogy annak ellenére, hogy ezt az előre kifizetett programot nem tudtuk kiélvezni, sem nem váltották vissza a jegyet, de még a becserélésre sem volt lehetőség.
(Quad felnőtteknek: 1.200 Ft/5 perc)

Erről a helyről kitűnő rálátást kapunk a felnőtt részekre; canopy, függőhíd (félelmetes...), erdei kalandpálya, erdei labirintus.

A nagyon meleg első májusi napon fújtunk egyet a Rád Vár elnevezésű büfében, aminek egyik oldala mászófal, alatta pedig egy kisebb játszótér helyezkedik el (nagy fajátékok, kisebb gyerek-canopy).



Innentől már semmi sem állíthatott meg minket, következett a bob! (1 személyes jegy egy menetre 400 forint, két főnek 700 Ft). Barni nagyon szerette volna "azt a sínes dolgot", úgy hogy a két Barnabás nekivágott. Olyan nagy sikere volt, hogy még egyszer "csúsztak", aztán addig kérlelt a fiam, még én is mentem vele egyet. Gördülékenyen megy a rendszer, gyorsan forog a gépezet, alig-alig kell várni. A lefelé vezető út egy pontján fotóznak, amit a kijáratnál meg tudunk vásárolni. Több megoldás is adott, a három legegyszerűbb a kép papírkeretben (590 Ft), a hűtőmágnes (790 Ft) és a kulcstartó. Mi is hoztunk el így emléket, jó ötletnek tartom.

 

A bob pénztáránál, a főépületben van egy nagyobb büfé, étterem, mosdók és még egy panzió is. Itt kapott helyet egy kultúrelem, a budin ülő, köpdöső, dumáló, igen nagy sikert arató, öregember ;-)

Van még egyébként állatsimogató és játszóház is a kicsiknek, amit mi most kihagytunk...

202 lépcsőfokot lefelé haladva az egykor szebb időket megélt sástói parkba is lehet eljutni (kb. 300 méter az út egyébként). A park több pontjáról szemlélhető kilátás pedig tényleg pazar.




A parkolásért a parkban fizetni kell, de budapesti viszonylatokhoz mérten ennek költsége vicc (kb. 1 óra belvárosi parkolás egy délutánért, mi 3,5 óráárt 420 forintot csengettünk).

Kalandvágyó felnőtteknek kitűnő terep a park, 6-8 éves kortól gyerekeknek is széles választékot nyújtó élményforrás. A gyerekeink még kicsik a teljes élményhez, de így is nagyon klasszul és tartalmasan telt a napunk.

Egészen biztosan nem most voltunk utoljára!

A napot a buszgőzös, majálistól hangos Mátrafüreden egy vacsorárval fejeztük be, hogy aztán végleg hazafelé vegyük az irányt...
 

Szólj hozzá!

Címkék: kalandpark sástó gyerekprogram


A bejegyzés trackback címe:

https://igazigezenguzok.blog.hu/api/trackback/id/tr141967427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása