Kis gézengúzunk ma kétéves lett!
Boldog születésnapot B'anka!
Születésnapra mindig 'Lívi-made' süti jár, most sem volt ez másképp. Két abszolút kedvence van a gyerekeknek, az eper és a túró. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy e kettő párosából készítettem a szülinapi édességet. Kivételesen nem tortát sütöttem, mert az új kedvenc babapiskótából készül.
Gézengúzok epres-túrós sütije
Mirelit eperből (2 doboz) fincsi szószt készítek; az epret kicsit megrottyantom, amíg megpuhul, kis vizet és úgy 0,5-1 deci amaretto-szirupot adok hozzá (ezért marcipános eperszósznak aposztrofáljuk, még ha ez picit túlzás is).
A nagyvonalakban pépesített eperszószt (egy-két eperdarab maradhat benne épen) kicsit hülni hagyom, majd belemártogatom a babapiskótákat.
Az epres piskótákat egy tál aljára rendezem, majd következik a túrókrém. Ez utóbbit ezúttal vaníliapudingból, túróból, vaníliás cukorból készítettem plusz jött még bele egy kis citromhéj.
A krémet követően még egy adag eperszószba mártogatott babapiskóta, aztán zárásként egy nagyon vékony túrókrémréteg még a tetejére. Kis eperszósszal még diszítettem a végén, és már kész is.
Lehet, hogy nem annyira szép, mint egy cukrászati, de hogy finom és a gyerekek imádják, az tuti!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.