HTML

Gézengúzok

Utazás babával, kisgyerekkel, egyedi bébicuccok, hétköznapi élet, programok, felfordulás a Gézengúzoknál... Az 1-2. Gézengúz(ok) Barnus és B'anka, 3. és egyben az igazi Gézengúzok a munkám - www.gezenguzok.hu

Friss topikok

2010.05.25. 12:00 gezenguzok

Burgenlandi kiruccanás

Gézengúzok - Gyerek- és szülőbarát utazási ajánlatok.

Pár nap múlva újra Ausztriába, Burgenland felé vesszük az irányt. Érdemes hát kicsit körülnézni, milyen érdekességek várnak minket.
 
Az Esterházy, Nádasdy és Batthyány nemesi családok nyomai máig megtalálhatóak Burgenlandban, pompás kastélyok és büszke várak tanúskodnak mindhárom család régmúltjáról, mecenetúrájáról, befolyásukról.
 
Ha Ausztria hozzánk eső legközelebbi régiójába indulunk, számos úticélt választhatunk:
- az Eisenstadti (kismartoni) barokk Esterházy kastélyt,
- a büszke Forchtenstein-i (fraknói) várat, ahol az Esterházy család kincseit, Európa legnagyobb barokk magángyűjteményét tekinthetjük meg,
- a Deutschkreutz-i (sopronkeresztúri) kastélyt, vagy
- a Lockenhaus-i (lékai) rablólovagok tekintélyes várát.

 
 
 
A közelben található egyébként Raiding Liszt Ferenc szülőházával, valamint a szomszédos, 2006-ban megnyitott, építészetileg is érdekes és több alkalommal is kitüntetett új koncertteremmel. Tavasszal és ősszel egyedülálló zenei élményeket ígér a Liszt-fesztivál.
 
Mint egy gyöngysoron, úgy fekszenek a várak és kastélyok a 2.500 kilometer hosszú kerékpárútvonal mentén. Azok a kerékpárosok akik nem riadnak vissza az emelkedőktől, Burgenland közepén és a déli részén találhatják meg számításaikat, így láthatják a Landsee-i (lánzséri) várromot – Európa legnagyobb várromát, továbbá a Lockenhaus-i (lékai), Schlaining-i (szalónaki) és Güssing-i (németújvári) várat is célba vehetik.
A kirándulók éjszakázhatnak a hangulatos, autentikusan berendezett Bernstein-i (borostyánkői) várban, mely egykoron Almássy gróf afrikakutató otthonaként szolgált. A gróf neve a róla szóló „Az angol beteg” című filmmel vált világszerte ismertté, melyet pont tegnap adott az egyik kereskedelmi televizió.
 
A szállodákban és a panziókban kerékpárkölcsönzők és kerékpár-szervizek várják a túrázókat, széleskörű szolgáltatásaik gondtalan vakációt biztosítanak. A vendéglők és éttermek nagy része is egyedi étlapokkal is várja a kerekezőket.

 
 
 
További info: www.burgenland.info 
 
Fotók: Burgenland Tourismus

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://igazigezenguzok.blog.hu/api/trackback/id/tr482029815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása